Avaa valikko
← Ohjelmisto

Face-to-Face

Face-to-Face on Off/Balancen toteuttama kaksiosainen projekti. Keskiössä on tanssi- ja kuvataiteilijoista koostuva työryhmä; koreografi Anni Rissanen, kuvataiteilija Vappu Rossi sekä Off/Balancen taiteelliset johtajat, tanssitaiteilijat Terhi Kuokkanen ja Elina Häyrynen. Työryhmään kuuluvat myös äänisuunnittelija Tuuli Kyttälä ja piirroksen ruumiillisuus -vaiheessa valosuunnittelija Tuukka Toijanniemi. Projekti on jatkumoa Rissasen ja Rossin yhteistyölle, jossa he tutkivat tanssi- ja kuvataiteen dialogisuutta.

 

Face-to-Face – piirroksen ruumiillisuus

 

Koreografi: Anni Rissanen
Kuvataiteilija: Vappu Rossi 
Äänisuunnittelija: Tuuli Kyttälä
Valokonsultaatio: Tuukka Toijanniemi 
Esiintyjät: Elina Häyrynen, Terhi Kuokkanen ja Vappu Rossi
Tuotanto: Off/Balance

Esityksen toteutusta ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen Tanssin Keskus

Ensiesitys: 17.2.2018, Juomatehtaan Studio, Jyväskylä

Kesto: 35-40min

Face-to-Face – piirroksen ruumiillisuus avaa näkymän erään kuvan valmistumisen prosessiin. Esityksessä näyttämönä on valtava paperi, johon kuva syntyy kolmen esiintyjän, kahden tanssijan ja kuvataiteilijan, liikkeen jättämästä jäljestä. Viisimetrinen kuva muuttaa totuttuja mittasuhteita niin, että pääsemme kurkistamaan kuvan liikkeelliseen maailmaan. Esitystä voikin katsoa yhtä lailla taideteoksena kuin tanssiesityksenä.

Lähtökohtana Anni Rissasen koreografiselle työlle on Vappu Rossin ennalta suunnittelema piirros, jonka koko ja sen edellyttämä jäljen laatu raamittavat tapahtumien tilallisuutta ja luonnetta. Kuva piirtyy esiin kerros kerrokselta Elina Häyrysen ja Terhi Kuokkasen tanssissa ja avautuu koettavaksi ruumiillisena ja elettynä maisemallisena tapahtumana. Esitys herkistää piirtämisen tapahtumalle ja luo meditatiivisen maaston, jonka äänimaailman synnyttää piirtämisen ääni sekä Tuuli Kyttälän suunnittelema äänimaisema.

 

Kotisivut Anni Rissanen.

Kotisivut Vappu Rossi.

 

(kuvat Juha Kronqvist)

Projektin toinen osa toteutetaan vuoden 2018 loppupuolella, lisää tietoa tulossa!