Avaa valikko
← Ohjelmisto

Tuulen aika

Koreografia: Anna Mustonen
Esiintyjät: Eleni Pierides, Piia Rinne ja Jukka Tarvainen
Pukusuunnittelu: Piia Rinne
Tilasuunnittelu: Piia Rinne ja Anna Mustonen
Tuotanto: Tanssiryhmä Off/Balance
Teoksen toteuttamista ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Satakunnan taidetoimikunta ja Jyväskylän kaupunki 
Yhteistyökumppanit: Routa, Suur-Savon Sähkö ja Konevuokraamo Vatupassi
Kesto: 45 min.
Ensi-ilta: 19.11.2014 Vaajakosken Wanha Woimala, Jyväskylä
Suositusikäraja: yli 12-vuotiaille

 

Tanssiryhmä Off/Balancen ja koreografi Anna Mustosen yhteistyönä syntyvä Tuulen aika on aistillinen teos kehon ja sitä ympäröivän materian välisestä liikkeestä, yhteen takertumisesta ja erillisyydestä. Ihminen on jatkuvassa kosketuksessa vaatteisiin, tavaroihin, välineisiin ja laitteisiin. Tuulen ajan tanssi tapahtuu esiintyjän osallisuudesta mm. juoksutrikoon, design-maljakon, shifonkihuivin ja Ikea-kassin koreografiaan.

Teos on ensimmäinen osa Tuulen aika-trilogiaa, jonka kautta Mustonen haluaa voimistaa kehon yhteyttä maailmaan muuttamalla hiljalleen suhtautumistaan hengitykseen, elämänvoimaan, värinöihin, pintoihin ja virtauksiin.

 

”Anna Mustosen teos on kuin alati vaihtuva kollaasi, joka muuntuu ja elää tilassa. Se ruokkii mielikuvitusta ja rakentaa siltoja ilmiöiden ja tapahtumien välille. – – – Tuulen aika on leikkivä ja samalla vakava tanssiteos. Se alkoi arkisella liikkeellä, joka esityksen edetessä muuntui ja saavutti vimmaisen sykkeen.”

Maija-Liisa Westman, Keskisuomalainen 20.11.2014

 

Anna Mustonen

Piia Rinne

6S1A8075

6S1A7992

 

6S1A8045

Kuvat yllä Matti Häyrynen.

 

 

 

 

 

 

 

 

_EEH8724 _ web

_EEH8708 _ web2

Kuvat yllä Eetu Henttonen.